السلام عليكم،
من الحاجات اللي بحبها جدا "اللبنة" ..للي ميعرفهاش جبنة بتبقى ملحها خفيف جدا وخفيفة لحد كبير. لما كنت بدأت أكل صحي يعني بدأت أجيبها أكتر وأعتمد عليها ﻷن مناسبة جدا يعني وجميلة جدا وبقيت الجبنة المفضلة عندي.
من الحاجات اللي بحبها جدا "اللبنة" ..للي ميعرفهاش جبنة بتبقى ملحها خفيف جدا وخفيفة لحد كبير. لما كنت بدأت أكل صحي يعني بدأت أجيبها أكتر وأعتمد عليها ﻷن مناسبة جدا يعني وجميلة جدا وبقيت الجبنة المفضلة عندي.
بس في مصر كانت اللي بحبها نوع تركي بطلوا يجيبوها وبعد كدة غلت جامد وبعدين سافرت للأسف ومبقاش فيه فرصة أكلها لحد كبير. لحد ما قررت أجرب أعملها بنفسي وطلعت حلوة جدا وسهلة جدا جدا :D
فحتى لو في مكان بتباع فيه لبنة في الغالب هعود نفسي على أني أعملها.
فحتى لو في مكان بتباع فيه لبنة في الغالب هعود نفسي على أني أعملها.
ببساطة بتجيبي مثلا كيلو زبادي كامل الدسم (مينفعش خالي الدسم) ..وتجيبي قماشة قطن..أي قماشة يعني في الغالب بس تكون بتطلع المياة يعني وتحفظ الزبادي. وكروانة أو مصفى
وببساطة بحط الكرونة فوقها المصفى فوجها القماشة وأحط الزبادي فيها ..وأرش رشة ملح..ملعقة صغيرة مثلا وبقلبها.
بعد كدة بقفل بالقماشة على الزبادي كأنها قفة يعني وأغطي الكروانة باللي جواها بحاج تقيلة عشان تبقى ضغط على قفة الزبادي تنزل مايتها..بس مش لازم يعني..وبسيبها برة التلاجة يوم بحاله لو الجو مايل للسقعة. ومرة عملتها في التلاجة عادي..
وبعد يوم ..ممكن أقلبها وأزود ملح شوية عشان يسحب المياة..
وهتلاقي الكروانة فيها مياة ممكن تفضيها عادي.. وتسبيها وقت أكتر لو حاسة أن عايزة قاومها يبقى ماسك أكتر.
وهتلاقي الكروانة فيها مياة ممكن تفضيها عادي.. وتسبيها وقت أكتر لو حاسة أن عايزة قاومها يبقى ماسك أكتر.
عملتها مرتين لحد دلوقتي..اللي أخدت بالي منه:
كل ما القماشة تبقى مربوطة عليها أحسن كل ما هتصفي مايتها أسرع.
كل ما القماشة تبقى مربوطة عليها أحسن كل ما هتصفي مايتها أسرع.
أه الهدف من العملية أن بصفي الزبادي من المياة.
لدعة الزبادة بتروح خالص..ولو مرحتش يبقى محتاجة تسبيها كمان. هما بينصحوا أن بلاش خالي الدسم عشان اللدعة في الخالي ممكن متروحش.
الملح مش محتاج يبقى كتير..
مش لازم دقة أوي..مش لازم مصفى بنفس شكل اللي في الفيديوهات اللي هتلاقوها..عادي ملقتش عندي بالشكل ده استخدمت مصفة من نوع تاني المهم تسرب مياه ولو خفيف يعني. مش لازم قماشة ببشكل معين..المهم بتسحب المياة وخلاص وكدة يعني.
وأسهل طريقة أكيد تدوري على اليوتيوب طريقة عمل اللبنة وهتلاقي السوريين حاطيين فيديوهات تفصيلية جميلة
هو مجرد دي تجميعة ليا أنا ﻷني بنسى الوصفات بعد ما أكون أتعلمتها وعجبتني.
ودي حاجة حلوة جدا. ورغم سهولتها كنت مش متخيلة أنها بالسهولة دي وأن ممكن تطلع فعلا حلوة.
وكنت مستغربة حوار القماش في اﻷول.
Comments
Post a Comment